TW Classic 2017

Saturday 24 june
Werchter festivalpark

Veiligheid

Verbod op crowdsurfen

Zoals op alle grote festivals in Europa geldt er in Werchter een verbod op crowdsurfen. Een goede beslissing. Festivalgangers op de eerste rijen kunnen zonder crowdsurfers optimaal genieten van de concerten en hoeven niet steeds hoofd en ledematen te beschermen. Een festival zonder crowdsurfen is een pak aangenamer en veiliger voor iedereen. Het risico op kwetsuren is aanzienlijk lager. Verwijdering van de festivalweide in geval van het niet naleven van deze maatregel zal een logisch gevolg zijn.

Veiligheidsgangen

Er worden constructies opgebouwd voor het podium om het comfort en de veiligheid van de festivalganger te verhogen. Dat we hier een soort pioniersrol hebben vervuld, wordt bewezen door het feit dat men deze systemen ondertussen ook op de andere grote festivals in Europa is gaan toepassen. De veiligheidsgangen bestaan uit een stevige constructie van freestanding-barriers die de veiligheidsmensen en hulpverleners toelaat om vrij ver in het publiek eventuele evacuaties of interventies uit te voeren zonder de rest van het publiek te storen. De barriers zijn zodanig opgesteld dat zij ook een gedeelte van de voorwaartse en zijwaartse druk van het publiek opvangen.

Vloer

Modder en gladde toestanden voor het podium dienen vermeden te worden. Vandaar dat voor het podium aan de Main Stage een stevige vloer wordt aangebracht.

Videoschermen

Aan beide kanten van het podium van de Main Stage staan schermen. Zo kan ook wie wat verder staat ten volle meegenieten van wat er zich op het podium afspeelt.