15 mrt. 2018

Ook Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op TW Classic

Een nieuwe naam voor TW Classic! Nathaniel Rateliff & The Night Sweats komen naar het dagfestival naar klassiek Werchters recept, dat op zaterdag 14 juli in het Festivalpark in Werchter plaats vindt. Eerder werd reeds bekend gemaakt dat Editors, The National, Kraftwerk 3-D en dEUS op TW Classic 2018 staan. De affiche wordt snel verder aangevuld.

De heetste soulrevue op aarde! Nathaniel Rateliff en zijn zevenkoppige Night Sweats zijn de live sensatie van het moment, ‘You Worry Me’ nu al één van de hits van 2018. Meezingers ‘S.O.B.’ en ‘I Need Never Get Old’ zijn twee jaar na release evergreens. Met dank aan Jimmy Fallon. De Amerikaanse talkshowhost spot de bende in 2015 op YouTube en nodigt hen uit in zijn ‘Tonight Show’. “That guy the other night - son of a bitch”, tweet Sir Paul McCartney de volgende ochtend. In de week die volgt verkoopt Rateliff meer dan 20.000 platen. Dat zijn er vandaag al een miljoen. Geweldig is dat allemaal. Hij is namelijk bij toeval in de muziek gerold. De Amerikaan moest enkele jaren geleden zijn job als truckchauffeur opgeven om gezondheidsredenen. Hij leert piano spelen en maakt een folkplaat die hem in het voorprogramma van Mumford & Sons brengt. Zijn ware muzikale aard komt boven wanneer hij blues en soul ontdekt. De rest is geschiedenis.

Tickets voor TW Classic 2018 zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Een ticket voor TW Classic 2018 kost 82 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop.