See you in 2021! // TW Classic
See you in 2021! // TW Classic

FAQ

Waarom is er geen TW Classic in 2020?

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet toegelaten zijn in België. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het om. Wij keken net als jullie heel erg uit naar een geweldige editie van TW Classic. Maar even zijn er nu belangrijkere dingen, toch?  Onze zomerfestivals van 2020 worden uitgesteld naar… de zomer van 2021.  

Wanneer zal TW Classic in 2021 plaatsvinden?

Er is nog geen datum gekend voor TW Classic 2021. Van zodra deze geprikt is, brengen we je op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media om als eerste updates te ontvangen.

Zal TW Classic 2021 dezelfde line up hebben als in 2020?

De programmatoren van TW Classic zijn in onderhandelingsmodus. Hun doel: een geweldige line-up voor 2021 samenstellen. Je hoort daar binnenkort meer over. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media om als eerste updates te ontvangen.

Wat met de voor TW Classic 2020 aangekochte tickets? Worden deze terugbetaald?

De (Belgische) minister van Economie en consumentenzaken heeft maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector. Uitzonderlijk en onder strikte voorwaarden kan een krediet toegekend worden in plaats van een terugbetaling. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt.

In concreto betekent dit dat een krediet wordt toegekend ter waarde van het volledige bedrag besteed aan de reservatie voor TW Classic 2020. Vanaf 15 september zal dit krediet beschikbaar zijn in ‘mijn account’ op ticketmaster.be. Het krediet kan vrij besteed worden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter in 2021 en 2022. Bovendien krijgen de TW Classic 2020 tickethouders ook toegang tot een exclusieve presale voor de editie van 2021. Zo kunnen zij zich voor de start van de officiële ticketverkoop al verzekeren van een ticket voor de volgende editie.

Heb je vragen in verband met de ticketregeling of je bestelling?

We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions pagina van onze ticketpartner Ticketmaster.

Waarom heeft de overheid de krediet-maatregel uitgewerkt?

Op saveyourticket.be kan je lezen waarom de krediet-maatregel zo belangrijk is voor de brede culturele sector. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst van unieke culturele ervaringen kunnen blijven genieten.

Wanneer gaan de tickets voor TW Classic 2021 in verkoop?

De ticketverkoop voor TW Classic 2021 start later dit jaar. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media om als eerste updates te ontvangen.

Ik heb Ticketmaster gecontacteerd i.v.m. met mijn bestelling maar ik heb nog geen reactie ontvangen.

Het team van Ticketmaster heeft het dezer dagen bijzonder druk. Mogelijk duurt het even langer dan anders om naar je terug te koppelen. Dank voor je geduld.

Ik heb mijn TW Classic 2020 ticket niet via Ticketmaster aangekocht. Hoe regel ik mijn krediet?

Gelieve contact op te nemen met de ticketverkoper bij wie je het ticket hebt aangekocht voor verdere opvolging. Ticketmaster is de officiële ticketpartner van TW Classic.

We kunnen dit niet genoeg benadrukken: wees steeds voorzichtig en koop je concerttickets enkel via de officiële kanalen! Tickets via een andere verkoper aangekocht kunnen vervalst of ongeldig zijn en geven je mogelijk geen toegang tot het festival. Voor meer info over de aankoop en doorverkoop van tickets kan je terecht op ilovemyticket.be of bij de FOD Economie.