Zondag 18 juni 2023 - Festivalpark Werchter // TW Classic
Zondag 18 juni 2023 - Festivalpark Werchter // TW Classic

FAQ

Koop tickets / UITVERKOCHT!

Tickets voor TW Classic 2023 met headliner Bruce Springsteen and The E Street Band op zondag 18 juni zijn UITVERKOCHT. Schrijf je in voor de wachtlijst via ticketmaster.be. Een ticket kost 114,5 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop.

Er is ook een limited edition ‘Golden Circle' ticket dat toegang geeft tot het vak net voor het podium tijdens de show van Bruce Springsteen and The E Street Band, te koop aan 172,5 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) per ticket.

Wat zijn Golden Circle-tickets?

Een Golden Circle ticket geeft gegarandeerd toegang tot het publieksvak net voor het podium tijdens het concert van Bruce Springsteen and The E Street Band. Tijdens de andere concerten hebben ook andere festivalgangers toegang tot dit vak tot de capaciteit bereikt is. Tijdens het concert van Bruce Springsteen and The E Street Band hebben uitsluitend festivalbezoekers met een bandje dat toegang verleent tot de Golden Circle toegang tot dit vak.

Wat met mijn tickets voor TW Classic 2020?

Had je een ticket voor TW Classic 2020? Dan had je tot eind augustus 2021 de kans om die bestelling door Ticketmaster te laten omzetten in krediet. Dat krediet kan je bij Ticketmaster vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023.

Als je je bestelling niet liet omzetten naar krediet, werd je bestelling automatisch overgezet naar TW Classic 2022, dat plaatsvond op 25 juni 2022. 

Deze maatregelen voor de hele live muzieksector kaderen in het besluit van de minister van economie en consumentenzaken. Ze beschermen zowel de consument maar beperken evengoed de impact van de corona-crisis voor de organisatoren. Lees hierover meer op deze pagina.

Heb je nog vragen? We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions-pagina van onze ticketpartner Ticketmaster. Nog vragen? De Ticketmaster-medewerkers staan tot je dienst!

Kan ik met het openbaar vervoer naar TW Classic?

Meer info over mobiliteit volgt later nog op deze website!

Welke faciliteiten worden er voorzien voor bezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit?

Samen met Inter levert TW Classic extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. 
  • Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Er is bij de Main Stage een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Voor toegang tot het platform aan de Main Stage dienen specifieke tickets te worden aangekocht. Lees meer hierover bij tickets
  • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten voorzien.
  • Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Voor gebruik van de ADL-parking dien je in voorverkoop een parkeerticket aan te schaffen. Gelieve de voorbehouden parkeerplaats vooraf aan te vragen (de plaatsen zijn beperkt) via onderstaande formulier. Inter brengt je op de hoogte van het verdere verloop.
  • Wens je, omwille van je beperking, een klapstoel mee te brengen? Inter bekijkt dit graag met je. Ook dit dien je op voorhand, via het formulier onder, aan te vragen.
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. De assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... De ADL-assistenten zijn te vinden bij de ingang voor mensen met een handicap en bij het rolstoelplatform.
  • Voor mensen met een hoorapparaat wordt er een ringleiding voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten maar assistentiehonden (en die in opleiding) mogen uiteraard wel mee. Zorg wel dat je een attest kan voorleggen en dat de hond herkenbaar is.

Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen? Neem dan voor woensdag 24 mei 2023 via dit inschrijvingsformulier contact op met Inter.

Voor bijkomende vragen kan je terecht op twclassic@inter.vlaanderen.

Hoe laat beginnen de verschillende optredens?

Momenteel is het uurschema van de optredens nog niet bekend. Van zodra alle artiesten aangekondigd zijn die tijdens TW Classic 2023 zullen aantreden, wordt dat schema op deze website gepubliceerd. Bruce Springsteen and The E Street Band zijn de hoofdact van het festival.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden tijdens TW Classic?

TW Classic is een ééndagsfestival. Er worden geen festivalcampings voorzien. Wildkamperen is op politiebevel verboden. Check booking.com voor hotels, b&b en andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het festival.

Kan ik komen werken op TW Classic?

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken tijdens TW Classic. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Zijn kinderen welkom op TW Classic?

TW Classic hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Jonge mama’s die borstvoeding geven en wensen af te kolven, kunnen daarvoor terecht in de posten van het Rode Kruis.

Help! Ik heb tickets gekocht via een niet-officiële ticketverkoper. Wat nu?

Bestel je tickets enkel via Ticketmaster!

Klik nooit zomaar blindelings door naar de eerste website die je zoekmachine weergeeft! De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Heb je toch via zulke site een ticket gekocht? Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt de site je het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kan je juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank. Meld de doorverkoop steeds bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be. Lees ook meer hier.

Er staat een andere naam op mijn ticket. Kan dat problemen opleveren?

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. In aanloop naar het festival zullen wij hierover verder informeren.

Ik wil graag een stand of eetkraam uitbaten op het festival

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Wens je een eetkraam uit te baten, gelieve dan Bevers & Bevers Catering, onze cateringpartner te contacteren.

Mag ik promotie voeren op/rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein - dus ook op de openbare weg - is het bij politiereglement verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Het is wel mogelijk om via Agrafa Affichage je campagne in de kijker te zetten door middel van A0 advertenties geprint op spandoeken. Deze herasbanners komen langsheen het Festivalpark, kant Haachtsesteenweg. Voor de tarieven en de mogelijkheden kan je contact opnemen met Benny Koch op het mailadres benny@agrafa.be.