Zondag 14 juli 2019 // Festivalpark, Werchter
Zondag 14 juli 2019 // Festivalpark, Werchter

Frequently asked questions

Lost & found

Sleutels, portefeuille, gsm kwijt? Niet leuk, maar kan gebeuren. Alle verloren voorwerpen worden bij de infostanden verzameld. Zelf iets gevonden? Breng het gerust binnen bij de infostanden.

Onze dienst lost & found is tot dinsdag 16 juli bereikbaar via lostandfound@rockwerchter.be

Op 17 juli worden alle nog niet opgehaalde voorwerpen overgemaakt aan de gemeente Rotselaar, bereikbaar via verlorenvoorwerpen@rotselaar.be.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst van de meest gestelde vragen en de antwoorden op deze vragen.

  • Q: Mag ik een klapstoeltje of plooistoeltje meebrengen op het festivalterrein? A: Ja, plooistoeltjes met een maximale hoogte van 50cm zijn toegelaten op het festivalterrein. (Voorbeeld).
  • Q: Ik ben zwanger. Zijn er speciale voorzieningen of speciale parkeervoorzieningen voor zwangere dames op het festival? A: Er zijn geen specifieke voorzieningen voor zwangere vrouwen.
  • Q: Kan ik borstmelk afkolven op het festivalterrein? A: Ja, dat kan. Je kan je hiervoor op het festivalterrein naar één van de EHBO-standen begeven. Je kolfmateriaal kan je ook op het festivalterrein meebrengen. In de EHBO-standen is elektriciteit voorzien. Opgelet: het is niet mogelijk om de melk en de machine hier in bewaring te geven.
  • Q: Om hoe laat openen de deuren van het festivalpark? A: Vanaf 12u is het festivalpark toegankelijk.
  • Q: Wat mag ik meenemen op het festivalterrein? A: Je vindt in dit document een volledige lijst van Do's & Don'ts.
  • Q: Mag ik een rugzak meenemen op het festivalterrein? A: Ja, dat mag. Rugzakken en tassen zullen gecontroleerd worden. We raden dus aan om deze indien mogelijk thuis te laten.
  • ​​​​​​​Q: Kan ik blijven overnachten op één van de parkings? A: Neen, dat kan niet.
  • Q: Kan ik vooraf een locker reserveren? A: Neen, dat kan niet.

Overnachtingsmogelijkheden

Wie niet wil kamperen, maar toch in de buurt van het festival wenst te overnachten, vindt in de regio zeker zijn gading. Leuven biedt een uitgebreid aanbod aan overnachtingsmogelijkheden variërend van hotels, hostels, verblijfscentra voor groepen en bed & breakfasts. Alle info via Toerisme Vlaanderen.

Werken op TW Classic

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken tijdens TW Classic. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Kan ik mijn kinderen meebrengen naar het festival?

TW Classic hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter af om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Er worden geen faciliteiten voor kinderen voorzien. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen.

Help! Er staat een andere naam op mijn ticket.

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Mag ik promotie voeren op/rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein - dus ook op de openbare weg - is het bij politiereglement verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Het is wel mogelijk om via Agrafa Affichage uw campagne in de kijker te zetten door middel van A0 advertenties geprint op spandoeken. Deze herasbanners komen langsheen het Festivalpark, kant Haachtsesteenweg  Voor de tarieven en de mogelijkheden kan u contact opnemen met Benny Koch op het mailadres benny@agrafa.be 

Ik wil graag een stand of eetkraam uitbaten op het festival

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Onze cateringpartner is Frans Bevers Catering. Contacteer ons voor voorwaarden.

Meer praktische info