Zaterdag 14 juli 2018 // Festivalpark, Werchter
Zaterdag 14 juli 2018 // Festivalpark, Werchter

Heen en weer

Waar is Werchter?

Het festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter ligt op amper 30 km van Brussel en vlakbij Leuven (15 km). De beste manier om in Werchter te geraken is met de fiets of met het openbaar vervoer.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Met de fiets

Doe groen, doe gezond, kom met de fiets! De fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 fietsenstallingen, op wandelafstand van het Festivalpark:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan de Werchtersesteenweg in Haacht.
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de provinciebaan richting Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij de fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. Bij elke fietsenstalling is een herstelpunt. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Park & bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park & bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand, ga verder met de fiets en stal je fiets in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein.

Je kan gratis parkeren op één van volgende locaties:

 • Evementenweide Haacht (tegenover Wespelaarsesteenweg 144, Haacht), fietsafstand: 3 km
 • Sportoase De Toren (Torenstraat 115, Rotselaar), fietsafstand: 3,5 km
 • Parking Station Wijgmaal (Stationsstraat, Wijgmaal), fietsafstand: 5,5 km
 • Parking Station Aarschot (Nieuwlandlaan, Aarschot), fietsafstand: 10 km

Met de trein

Vergeet files en parkeerproblemen. Maak de juiste keuze en kom met de trein naar het festival! Het E-treinbiljet TW Classic kost slechts € 19 H/T, ongeacht je reisafstand. Dit speciale biljet is geldig voor een heenreis met een gewone trein in 2de klas naar station LEUVEN en de terugreis met een speciale nachttrein. Ook het bustraject H/T met De Lijn tussen het station Leuven en het festivalpark in Werchter is inbegrepen!

Na het festival kan je terugreizen met een speciale nachttrein met Oostende, Roeselare, Genk of Mol als eindbestemming. Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het overeenstemmende E-treinbiljet TW Classic. Je aankoop is meteen ook een plaatsreservering.

Koop je biljet via nmbs.be/twclassic. Het aantal E-treinbiljetten TW Classic is beperkt per nachttrein. Wees er dus snel bij!

Alle info en voorwaarden op nmbs.be/twclassic.

Met de bus

Net als de vorige jaren, zal het NMBS-station van Leuven het knooppunt zijn van het openbaar vervoer. Tussen het station van Leuven en het festivalterrein van Werchter wordt door De Lijn een snelle, doorlopende busdienst voorzien. De bussen rijden in een lus tussen Leuven Station en Werchter. Ze volgen een speciaal traject. Een rit duurt amper 15 minuten.

Wanneer u richting de festivalweide gaat, kunt u opstappen aan het station van Leuven vanaf 10 uur ’s morgens. De bussen rijden doorlopend tot 20 uur ’s avonds. Wanneer u terug huiswaarts keert kan dit vanaf 22 uur ’s avonds tot een uur na het einde van het laatste concert.

Een heen- en terugticket voor de pendelbus vanuit en naar Leuven kost 7 Euro per persoon. Reis je met een e-treinbiljet TW Classic, dan is de pendelbus inbegrepen in de prijs van je e-treinticket.

Heb je geen e-treinbiljet TW Classic? Koop dan een geldig vervoerbewijs voor enkel de pendelbus van De Lijn. Een biljet kost 7 euro en is geldig voor de heen- en terugreis op de speciale pendelbussen tussen Leuven Station en de festivalweide van Werchter. We raden je aan je ticket op voorhand reeds aan te kopen 

Waar te koop?

 • Koop een sms-ticket. Klik hier voor meer info.
 • Koop je biljet maximum  14 dagen op voorhand in de Lijnwinkels in Vlaams-Brabant. 
 • Koop je biljet de dag zelf aan de mobiele of vaste Lijnwinkel aan Leuven Station.

Abonnementen of andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen.

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS. Vanaf de snelweg word je naar de dichtstbijzijnde beschikbare parking geleid.

Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. Allen op wandelafstand van het festivalterrein. Het parkeren van je wagen kost 15 euro. Dit bedrag kan je ter plaatse cash betalen.

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie


Kiss & ride

Wil je de drukte rond het festivalterrein vermijden? Laat je dan afzetten en ophalen aan het station in Leuven. In Parking P1 aan de Martelarenlaan kan je een half uur gratis parkeren.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er enkele Kiss & Ride-zones in de nabije omgeving van het Festivalpark. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de Kiss & Ride-zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ride-zones rond het festivalterrein!

 • Zone A: Wijgmaalsesteenweg - Haacht
 • Zone C: Tremelobaan - Werchter

Motor-, scooter- en brommerparking

Je kan voor het parkeren van de moto, scooter of brommer terecht op parkings The Hive (Noord), B2 of C00. Parkeren kost 10 euro per moto/scooter/brommer. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. Belangrijk: je krijgt een parkingkaart als betalingsbewijs.

Met de touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. Zij bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en we reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Meer praktische info