Tickets uitverkocht // Wachtlijst
Festivalpark Werchter

Heen en weer

Wie naar TW Classic komt, bereid zich beter goed voor. We raden je aan om naar het festival te fietsen of gebruik te maken van het openbaar vervoer (check ook onze speciale nachttreinen!). Is je traject te lang om in 1 keer naar het festival te fietsen, dan kan je ook terecht op onze gratis Park+Bike-parkings. Nieuw dit jaar zijn ook de festivalbussen, die vanuit heel België richting het Festivalpark rijden. Kom je toch met de auto, dan ben je vanaf dit jaar verplicht om op voorhand een parkingticket aan te kopen voor een parking naar keuze! Alle info vind je nog eens ruim samengevat hieronder.

Waar is Werchter?

Het Festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter is centraal gelegen, op amper 30 km van Brussel, minder dan 15 km van Leuven. We raden aan om met het openbaar vervoer heen en weer te reizen naar het festival. Voor wie in de regio woont, is met de fiets naar het festival komen de beste optie. 

Met de fiets

Het groenste en gezondste vervoermiddel naar het festival is de fiets!

Eventuele files richting Werchter ben je op de fiets altijd te snel af. Er zijn heel wat aangename fietsroutes tot aan het festival, uit de richting van Leuven, Mechelen, Heist-op-den-Berg en Aarschot.  
 
Aan het festival kan je je fiets GRATIS achterlaten in 1 van de 3 permanent bemande fietsenstallingen:

Park & bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand tot het festival net iets te groot? Kies dan voor park & bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand, vandaar vervolg je de reis met de fiets. Ter plaatse stal je deze in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein. 

Je vindt een P+B-parking in elk van de 3 gemeenten rond het Festivalpark, op maximaal 15 minuten fietsen van de dichtstbijzijnde fietsenstalling. De exacte locaties kan je raadplegen via deze links:

Met de trein

Na het festival legt NMBS speciale nachttreinen in. Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het e-treinbiljet TW Classic. 

Volgende treinen vertrekken vanuit het station van LEUVEN na afloop van TW Classic: 

  • Leuven – Brussel-Noord – Brussel-Centraal – Brussel-Zuid – Denderleeuw – Aalst – Wetteren – Gent-Sint-Pieters  
  • Leuven – Dendermonde – Deinze – Waregem – Kortrijk – Izegem – Roeselare  
  • Leuven – Mechelen – Kontich-Lint – Mortsel – Antwerpen-Berchem – Antwerpen-Centraal 

Het speciale e-treinbiljet TW Classic kost 21 euro heen-en terug, ongeacht de afstand die je aflegt. Inbegrepen zijn: de heenreis met een trein naar keuze naar het station van Leuven (2e klas), het heen-en terugtraject met De Lijn naar Werchter en de terugreis met een de speciale nachttrein van jouw keuze.  Ook inbegrepen: gedurende 24u tijdens TW Classic parkeren in 1 van de NMBS-parkings bij de stations die door de nachttreinen bediend worden.  

Koop je biljet vanaf 24 mei 2023 via nmbs.be/twclassic. Je aankoop geldt als een plaatsreservering. Het aantal e-treinbiljetten TW Classic is beperkt per speciale nachttrein.

Alle info en voorwaarden op nmbs.be/twclassic

Met de bus

Tussen het station van Leuven en het festivalterrein van Werchter wordt door De Lijn een snelle, doorlopende busdienst voorzien. 

Wanneer je richting de festivalweide gaat, kan je opstappen aan het station van Leuven vanaf 10u ’s morgens. De bussen rijden doorlopend heen en weer tussen Leuven en de festivalweide tot 2u 's nachts. Enkel tussen 19u en 23u is de frequentie even lager. 

Een dagpas van De Lijn, waar mee je heen- en weer kan reizen van Leuven naar het festival, koop je via SMS, via de app, de website of de ticketautomaten van De Lijn. Een dagpas kost 7,5 euro (*). We raden je aan je kaartje voor de bus op voorhand aan te kopen. Alle info vind je hier

Reis je met een e-treinbiljet TW Classic, dan is de pendelbus inbegrepen in de prijs van je e-treinticket. Abonnementen of andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen. 

* wie opteert voor SMS ticketing betaalt 0,15 euro operatorkost on top.

Met de auto of moto

Niet het meest ideale noch het meest groene scenario maar kom je toch met de auto of moto naar Werchter, hou dan rekening met mogelijke vertragingen tijdens je heen- en terugrit. Rond het Festivalpark zijn verschillende straten afgesloten en geldt een parkeerverbod.

In tegenstelling tot de vorige jaren rij je niet de dichtstbijzijnde beschikbare parking op. Vanaf dit jaar koop je op voorhand een parkingticket voor een bepaalde festivalparking als je in Werchter wenst te parkeren.

Een parkingticket kost 25 euro. Zonder parkingticket heb je geen toegang tot de parkings. Bestel tijdig jouw parkingticket voor de parking van je voorkeur via Ticketmaster.be.

Rond het Festivalpark liggen diverse festivalparkings. Ze liggen verspreid over 3 zones:

  • Zone BLAUW / The Hive: meest aangewezen zone vanaf de E19 uit de richting van Gent, Brussel & Antwerpen
  • Zone ROZE: meest aangewezen zone vanaf de E314 komende van Brussel, Leuven of Frankrijk
  • Zone GROEN: meest aangewezen zone vanaf de E314 komende van Limburg, Wallonië of Nederland

Tips & tricks 

  • Reis je op het eind van de festivaldag met de nachttrein naar huis? Maak gebruik van een NMBS-parking op de plaats van je bestemming. Je parkingticket is inbegrepen in het nachttreinticket TW Classic. 
  • Maak gebruik van de gratis Park+Bike parkings
  • Carpool met vrienden 

Belangrijk: alcohol in het verkeer is een no go. Wie rijdt, drinkt niet. Reis je met vrienden, kies dan vooraf een BOB. Meer info: www.bob.be.
 

Omgevingsplan met parkings
Omgevingsplan-TWC23-parking-v1.jpg
Kiss & Ride

Er is GEEN Kiss en Ride in de buurt van het festival. Wil je je laten afzetten en ophalen? Dan spreek je best af aan het station van Leuven. Heen en weer naar Werchter reis je veilig met de pendelbus van De Lijn. 

Het parkeer- en stilstaanverbod rond Werchter wordt strikt gehandhaafd. Hou er rekening mee dat de politie streng zal optreden en tot het uitschrijven van boetes van 68 euro kan overgaan.

Nieuw! De Festivalbus

Reis vanaf 23 euro comfortabel en zonder zorgen met één van de event-shuttle bussen van en naar het festival, vanuit 42 opstapplaatsen. De opstapplaatsen liggen verspreid over het hele land. Het opstapuur varieert volgens afstand. De aankomst in Werchter is voorzien om 16 uur. Het aantal tickets is beperkt. Je plaats reserveren of de dichtstbijzijnde opstapplaats zoeken kan via deze link

Met de autocar / touringcar

Leg je met een vereniging of vriendenclub een bus in naar het festival? Reserveer dan vooraf een gratis parkeerplaats via deze link

Passagiers laten in- of uitstappen kan ENKEL op deze parking voor autocars. Op andere locaties zal de politie boetes uitschrijven voor stilstaan en parkeren.

Met het vliegtuig

Vanuit Brussels Airport (BRU) rijden er rechtstreekse treinen naar Leuven. Ook vanuit Brussels South Charleroi Airport (CRL) is Leuven vlot bereikbaar met de trein.  

Meer weten: brusselsairport.be en brussels-charleroi-airport.com