Zondag 14 juli 2019 // Festivalpark, Werchter
Zondag 14 juli 2019 // Festivalpark, Werchter

Heen en weer

Waar is Werchter?

Het festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter ligt op amper 30 km van Brussel en vlakbij Leuven (15 km). De beste manier om in Werchter te geraken is met de fiets of met het openbaar vervoer.

Omgevingsplan - Campings & Parkings

Reis wijs: met de fiets

Woon je in de (wijde) omgeving van Werchter? Dan raden we je aan met de fiets te komen. Gezond en groen! Je fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 fietsenstallingen:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive in Haacht (Biesbeemden).
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de Provinciebaan in Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij alle fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. We voorzien ook een fietsherstelpunt bij de fietsenstallingen. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Reis wijs: park & bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park & bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand, ga verder met de fiets en stal je fiets in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein.

Je kan gratis parkeren op één van volgende locaties:

 • Sporthal Den Dijk (Dijkstraat 1, Wespelaar), fietsafstand: 3,5 km
 • K.A.C. Betekom (Grote Baan 118, Begijnendijk), fietsafstand: 9 km
 • Sportoase De Toren (Torenstraat 115, Rotselaar), fietsafstand: 3,5 km

Reis wijs: met de trein

Reis naar TW Classic met het openbaar vervoer. De meest groene oplossing. De meest gezellige oplossing. Het speciale e-treinbiljet TW Classic kost slechts € 19 H/T, ongeacht de afstand die je aflegt.

Het biljet is geldig voor een heenreis met een reguliere trein in 2de klas naar het station LEUVEN of station AARSCHOT en de terugreis met een speciale nachttrein. Ook het bustraject heen-en-terug met De Lijn tussen het station Leuven of station Aarschot en het festivalpark in Werchter is inbegrepen!

Na het festival legt NMBS speciale nachttreinen in met als eindbestemming Oostende, Roeselare, Lokeren, Genk, Mol en Tongeren. Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het e-treinbiljet TW Classic. Je aankoop geldt als een plaatsreservering.

NIEUW: de nachttreinen richting Oostende, Roeselare, Lokeren en Genk vertrekken vanuit station LEUVEN. De speciale nachttreinen naar Mol en Tongeren vanuit Station Aarschot. Neem na afloop van het festival de bus naar het juiste vertrekstation.​​​​​​​

Koop je biljet via nmbs.be/twclassic. Het aantal e-treinbiljetten Werchter Boutique is beperkt per speciale nachttrein. Wees er dus snel bij! Alle info en voorwaarden op nmbs.be/twclassic.

Weetje: Kom je met de auto naar je vertrekstation, dan betaal je dankzij de barcode op je E-treinbiljet TW Classic slechts € 4 op een van de 14 B-Parkings met voordeeltarief.

Reis wijs: met de bus

De NMBS-stations van Leuven en Aarschot vormen de knooppunten van het openbaar vervoer. Tussen de stations van Leuven en Aarschot en het festivalterrein van Werchter worden door De Lijn snelle, doorlopende busdiensten voorzien.

Wanneer je richting de festivalweide gaat, kan je opstappen aan de stations van Leuven of Aarschot vanaf 10 uur ’s morgens. De bussen rijden doorlopend heen en weer tussen Leuven of Aarschot en de festivalweide, tot 2u 's nachts. Tussen 19 uur en 23 uur is de frequentie wel lager en moet je mogelijk wat langer wachten.

Reis je met een e-treinbiljet TW Classic, dan is de pendelbus inbegrepen in de prijs van je e-treinticket.

Heb je geen e-treinbiljet TW Classic? Koop dan een geldig vervoerbewijs voor enkel de pendelbus van De Lijn. Een biljet is geldig voor de heen- en terugreis op de speciale pendelbussen tussen Leuven station of Aarschot station en de festivalweide van Werchter. We raden je aan je ticket vooraf aan te kopen of gebruik te maken van sms-ticketing.

Waar te koop?

 • Sms voor het opstappen ‘EVENT’ naar 4884 en toon het ontvangen sms-ticket bij het opstappen (€7 + €0.15 operatorkost).
 • Koop je biljet maximum 14 dagen op voorhand in de Lijnwinkels in Vlaams-Brabant (€8).
 • Koop je biljet de dag zelf aan de mobiele of vaste Lijnwinkel aan Leuven station (€8).

Abonnementen of andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen.

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS. Vanaf de snelweg wordt je naar de dichtstbijzijnde beschikbare parking geleid. Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. Allen op wandelafstand van het festivalterrein. Het parkeren van je wagen kost 15 euro (cash).

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie

Mogen we je trouwens carpoolen adviseren? Samen reizen met vrienden is eens zo leuk. Tip: don’t drink & drive. Stel een BOB aan.  

Kiss & ride

Je laat je afzetten of ophalen? Het station in Leuven is de ideale plaats om af te spreken. In Parking P1 aan de Martelarenlaan, kun je een half uur gratis parkeren. Een pendelbus brengt je naar de festivalzone. Lees meer bij 'met de bus'.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er ook enkele kiss-and-ride-zones in de nabije omgeving. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de kiss-and-ride zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ridezones rond het festivalterrein!

 • Zone A: Wijgmaalsesteenweg – Haacht (ENKEL bereikbaar via de Vinkstraat in Haacht)
 • Zone B: Kapelstraat – Rotselaar (enkel afzetten! Na het concert is deze zone NIET bereikbaar)
 • Zone C: Tremelobaan – Werchter 

Met de moto

Er is een bewaakte parking voor moto's, bromfietsen en scooters (B2). Het parkeren van je moto kost 10 euro.

Met de touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. Zij bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en we reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Met het vliegtuig

België is heel makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Brussels Airport (BRU) rijden er rechtstreekse treinen naar Leuven. Ook vanuit Brussels South Charleroi Airport (CRL) is Leuven vlot bereikbaar met de trein. 

Meer weten: brusselsairport.be en charleroi-airport.com.

Georganiseerde busreizen naar TW Classic

Reis heen en weer naar/van TW Classic 2019 vanuit Diepenbeek, België met de georganiseerde bustrip van De Zigeuner.

Meer praktische info