Festivalpark Werchter

Hoog tijd om de volledige line-up van TW Classic 2023 voor te stellen. Het dagfestival, dat plaatsvindt op zondag 18 juni, is al maanden uitverkocht. Bruce Springsteen and The E Street Band headlinen TW Classic. ​ Ook Triggerfinger, Jack Johnson en Simply Red komen op 18 juni naar het Festivalpark in Werchter.

TW Classic 2023 zal flink rockend geopend worden door Triggerfinger (16:00-16:55). Dat zal voor het eerst zonder bassist Paul Van Bruystegem zijn die de groep na 22 geweldige jaren verlaat. Op 10 juni sluit Triggerfinger het hoofdstuk met Monsieur Paul feestelijk af in de Brusselse Ancienne Belgique. Op TW Classic krijgen Ruben Block en Mario Goossens het gezelschap van Geoffrey Burton op bas.

Optredens van Jack Johnson (17:40-18:55) in ons land zijn eerder zeldzaam. ​ Nochtans is de singer-songwriter al vele jaren een wereldwijd begrip. In zijn Mango Tree studio op Hawaï, die volledig op zonne-energie draait, ​ blikt hij de beste surf sounds in. Op zijn jongste album ‘Meet The Moonlight’ (2022) gaat hij op zoek naar klein geluk in moeilijke tijden. ​
​​
Simply Red (19:50-21:05) is een klassieker pur sang. Mick Hucknall is even temperamentvol als zijn rode haardos. In zijn jonge jaren verzamelt hij zeldzame soulplaatjes en dweept hij met jazz en reggae. Zijn rasperige stem blijkt perfect te passen bij dat repertoire. Vanaf het begin van zijn carrière manifesteert hij zich als een blijver. Eén op de vijf Britse gezinnen heeft iets van Simply Red in huis. In de rest van de wereld heeft Hucknall 50 miljoen platen verkocht en kan iedereen minstens 10 nummers meebrullen.

De nieuwe wereldtournee van Bruce Springsteen and The E Street Band (22:00-00:30) is gestart. Op de setlists van de eerste concerten: de hits, fan- en band favorieten, een selectie uit het recente ‘Only the strong survive’. De shows zijn nog steeds van lange duur, het speelplezier ongebreideld. Springsteen en co zijn in topconditie. Het wordt de derde passage van The Boss op TW Classic, na concerten in 2013 en 2016.