Zaterdag 25 juni 2022 - Festivalpark Werchter // TW Classic
Zaterdag 25 juni 2022 - Festivalpark Werchter // TW Classic

Tickets

Koop tickets

Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.be!

Ticketprijzen

Een ticket voor TW Classic kost 96 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop. Tickets zijn te koop via Ticketmaster.

Voor concertgangers met een handicap zijn er ‘specifieke tickets rolstoelplatform’ in verkoop.

Tickethouders van TW Classic 2020 tickets worden persoonlijk door Ticketmaster gecontacteerd ivm de ticketregeling. Hun bestelling wordt omgeboekt naar TW Classic 2022.  Wie wenst kan de bestelling omboeken in krediet en dit tot 31 augustus 2021. Het krediet kan dan vrij besteed worden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter t.e.m. 31 augustus 2023. Meer info over de ticketregeling kan je hier terugvinden.

⚠️ Bestel je tickets enkel via www.ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Klik hier voor meer info.

Tickets voor festivalbezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit

Heb je een handicap? Dan koop je SPECIFIEKE TICKETS om plaats te nemen op het rolstoelplatform en/of gebruik te maken van de voorbehouden parking.

De tickets voor het rolstoelplatform kosten 96 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Je kan max. 2 tickets kopen voor het rolstoelplatform.

Wil je een plek reserveren op de parking voor mensen met een handicap? Koop een parkingticket. Een parkingticket kost 15 euro (inclusief servicekosten). Je kan maximum 1 parkingticket kopen.

Tickets voor het rolstoelplatform en voor de parking voor mensen met een handicap koop je via het ticketreservatieformulier.

Na reservatie stuur je een bewijs van handicap naar twclassic@inter.vlaanderen. Bijvoorbeeld een Europese blauwe parkeerkaart of een ander officieel document.

Maak je geen gebruik van het platform voor mensen met een handicap of van de voorbehouden parking, maar wel van de andere voorzieningen? Koop dan gewone tickets, maar vraag de voorzieningen zo snel mogelijk aan via dit aanvraagformulier.

Vraag alle voorzieningen ten laatste aan voor maandag 6 juni 2022.

  • Vragen over de aankoop van tickets voor het rolstoelplatform en de parking? Mail naar Ticketmaster via help@ticketmaster.be.
  • Vragen over de voorzieningen en dienstverlening voor mensen met een beperking? Mail naar twclassic@inter.vlaanderen.

Eerste hulp bij ticketproblemen

De medewerkers van onze ticketpartner Ticketmaster staan online en telefonisch tot je dienst. Een antwoord op de meest courante ticket gerelateerde vragen vind je in de Ticketmaster FAQ.

Tickethouders van TW Classic 2020 tickets worden persoonlijk door Ticketmaster gecontacteerd ivm de ticketregeling. Hun bestelling wordt omgeboekt naar TW Classic 2022. Wie wenst kan de bestelling omboeken in krediet en dit tot 31 augustus 2021. Het krediet kan dan vrij besteed worden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter t.e.m. 31 augustus 2023. Meer info over de ticketregeling kan je hier terugvinden. 

​​​​​​​

Wees op je hoede!

⚠️ Bestel je tickets enkel via www.ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven.

Er is in België een wettelijk kader dat de doorverkoop van tickets aan banden legt. De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat:

  • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
  • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
  • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
  • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Ondanks het wettelijk kader tiert de handel in festivaltickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via ticketmaster.be - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op de zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden. Meer info hierover op www.ilovemyticket.com en via FOD Economie.

Ik had tickets voor TW Classic 2020, welke regeling voorzien jullie? Worden mijn tickets terugbetaald?

Je bestelling van TW Classic 2020 wordt automatisch overgeboekt naar TW Classic 2022. Je kan deze bestelling steeds raadplegen via ‘My Account’. Wens je je bestelling om te boeken in krediet? Dan kan je dit aanvragen tot 31 augustus 2021. Meer info kan je hier terugvinden.

De (Belgische) minister van Economie en consumentenzaken heeft in 2020 naar aanleiding van de coronacrisis maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector. Uitzonderlijk en onder strikte voorwaarden kan een krediet toegekend worden in plaats van een terugbetaling. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op deze pagina.

In concreto betekent dit dat een krediet kan worden aangevraagd ter waarde van het volledige bedrag besteed aan de reservatie voor TW Classic 2020. Het krediet kan vrij besteed worden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023.

We noteren wel een wijziging in het ticketaanbod ten opzichte van TW Classic 2020. Er komt er geen aparte Golden Circle ticketcategorie voor dit festival. Het Golden Circle ticket TW Classic 2020 wordt omgezet naar een regular TW Classic 2022 ticket. Het prijsverschil wordt terugbetaald. Ook de TW Classic 2020 campingtickets worden automatisch terugbetaald, gezien op dit moment nog niet bepaald is of er een festivalcamping wordt ingericht in 2022.

Heb je nog vragen over de ticketregeling? Neem dan zeker eens een kijkje op onze FAQ-pagina van TW Classic.

Is er een Golden Circle?

Neen,  er wordt voor dit festival geen apart Golden Circle-ticket in verkoop gebracht.

Help! Ik heb tickets gekocht via een niet-officiële ticketverkoper. Wat nu?

Bestel je tickets enkel via Ticketmaster!

Klik nooit zomaar blindelings door naar de eerste website die je zoekmachine weergeeft! De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Heb je toch via zulke site een ticket gekocht? Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt de site je het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kan je juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank. Meld de doorverkoop steeds bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be. Lees ook meer hier.

Er staat een andere naam op mijn ticket. Kan dat problemen opleveren?

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.