Festivalpark Werchter

Cashless

Kan ik na het festival mijn niet-uitgegeven Coins terugbetaald krijgen?

Ja, je kan een refund aanvragen vanaf donderdag 22 juni 2023 om 11u tot en met donderdag 6 juli 2023 om 23u59 via dit terugbetalingsformulier. Als deze periode is verstreken, worden er geen terugbetalingen meer verwerkt. De terugbetaling gebeurt uiterlijk een maand na de aanvraag.  Voor een terugbetaling wordt een administratieve kost van 1 Coin aangerekend. Om een terugbetaling aan te vragen dien je je te registeren.

TW Classic goes cashless

Onze vertrouwde, papieren drank- en eetbonnen zijn niet meer. In het Festivalpark betalen we vanaf dit jaar met Coins. De chip op je polsbandje wordt jouw elektronische portemonnee waar je Coins op laadt en vervolgens mee kan betalen in het Festivalpark. Coins kan je opladen op je polsbandje aan de kassa’s of via een QR-code die je met je smartphone-camera (niet je bank-app!) scant. Betalen met Coins aan de drank- en eetstanden gaat snel en veilig.

Betalen met Coins: stap voor stap

In het festivalpark betaal je veilig en efficiënt met digitale Coins. Bij de ingang van het festival krijg je een polsbandje met chip in ruil voor scanning van je festivalticket. Het bandje met chip is jouw sleutel tot het festival en vanaf dit jaar ook je digitale portemonnee. Papieren bonnetjes voor de aankoop van drank en eten zijn immers niet meer. Je betaalt cashless met Coins die je inlaadt op de chip van je polsbandje. Een Coin kost 3,50 euro. Er zijn enkele manieren om Coins op je polsbandje in te laden.

  • Aan de top-upkassa’s: ga langs aan één van de kassa’s en geef aan hoeveel Coins je wil opladen. Na betaling worden de Coins op de chip van je polsbandje ingelezen. Betalen aan de kassa’s kan met elke bankkaart alsook met de courante betaal-apps
  • QR-code: op de chip op je polsbandje staat een QR-code. Scan deze in met je smartphone-camera (niet je bank-app!), volg de instructies en binnen enkele klikken koop je Coins aan.

Eens je Coins op je bandje staan, is betalen aan de bars en foodstanden een fluitje van een cent. Afrekenen doe je door de chip te swipen aan een lezer.

Potje leggen? Ga voor een groupie card!

Leg je graag met je vrienden een ‘potje’? Kies dan voor de groupie card! In plaats van elk afzonderlijk Coins op het polsbandje in te laden, worden gezamenlijk aangekochte Coins verzameld op een kaart die jullie delen. De groupie card is beschikbaar aan elke top-up kassa. Nu enkel nog bepalen wie de drank gaat halen 😉

Hoeveel kost een Coin?

Eén Coin kost 3,50 euro

Waar kan ik betalen met Coins?

In het Festivalpark kan aan elke bar, in de aperozones, bij de wijnbar en aan alle foodstanden betaald worden met de Coins op je polsbandje. Coins kunnen niet gebruikt worden voor betalingen aan de merchandise-standen, noch voor betalingen buiten het Festivalpark aan de diverse standen op straat. 

Kan ik het saldo Coins checken?

Je kan je saldo Coins makkelijk checken bij de bars en foodstanden en de kassa’s. Heb je je Coins via de QR-code aangekocht en ben je dus een geregistreerd gebruiker? Dan kan je via dezelfde weg het saldo Coins opvragen alsook een overzicht van je bestellingen consulteren.

Werd er een dubbele betaling voor Coins geregistreerd tijdens het festival?

Vanaf donderdag 22 juni 2023 om 11u tot en met donderdag 6 juli 2023 om 23u59 kan je een terugbetaling van je niet-gespendeerde Coins aanvragen via dit terugbetalingsformulier. Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak.

Je wil betalen en blijkt te weinig Coins op je bandje te hebben?

Als het saldo op jouw polsbandje te laag is voor de aankoop die je wil doen, zal de medewerker van de drank- of eetstand vragen om jouw polsbandje op te laden door zelf de QR-code te scannen en extra Coins aan te kopen of langs te gaan bij één van onze kassa’s.

Het is ook mogelijk om het resterende bedrag met een tweede polsbandje of groupiecard (dus het bandje/groupiecard van een tweede persoon die met je meekomt) te betalen.

Ik heb mijn kaart/polsbandje met Coins in het Festivalpark verloren

Heb je je geregistreerd als gebruiker door Coins op je kaart of bandje in te laden via de QR-code? Aan de helpdesk kan de kaart of bandje van een geregistreerd gebruiker geblokkeerd worden. Na controle van je ID en ticket kan je dus een nieuwe kaart of polsbandje krijgen, waarop je saldo werd ingeladen.

Heb je Coins gekocht aan de ‘top-up’ kassa en ben je een niet-geregistreerde gebruiker? Dan zijn zowel bandje of kaart en de Coins die er op staan verloren en kunnen wij niet tot overzetten van saldo overgaan.

Is dit een veilig betaalsysteem?

Ja. Enkele bijkomende tips:

  • Deel geen foto’s van je QR-code op sociale media.
  • Registreer je als gebruiker via deze link of via de TW Classic-app. Als geregistreerd gebruiker ben je beter beschermd tegen verlies van je kaart/polsbandje (en dus je Coins), want na controle van je ID en ticket kan je je saldo aan ‘verloren’ Coins op een nieuwe kaart/polsbandje laten inladen.
Welke persoonlijke gegevens staan er op de chip op mijn polsbandje?

Bij de ingang van het festival krijg je een polsbandje met chip in ruil voor scanning van je festivalticket. De chip aan het bandje is vanaf dat moment letterlijk jouw sleutel tot het festival. De chip in het festivalbandje, is niet gekoppeld aan je gegevens. En dat blijft zo voor wie Coins via de top-up kassa’s inlaadt. Koop je Coins aan via de QR-code op je bandje dan dien je je te registreren en worden bepaalde gegevens bewaard om de transactie tot stand te brengen.

Helpdesk

Ervaar je problemen, bijvoorbeeld met het herladen? Dan helpen we je graag aan één van onze cashless helpdesks in het Festivalpark. Het team is tijdens het festival ook bereikbaar via cashless@livenation.be #atyourservice

Kan ik mijn polsbandje met Coins van Werchter Boutique of TW Classic ook op Rock Werchter gebruiken?

Het polsbandje is gekoppeld aan een specifiek festival en kan bijgevolg niet gebruikt worden op andere festivals of concerten die plaatsvinden in het Festivalpark.

Waarom mijn polsbandje of kaart registreren?

Als je Coins op je kaart of polsbandje hebt ingeladen door je QR-code te scannen, ben je nog niet geregistreerd als gebruiker. Na registratie via deze link of via de TW Classic-app, is je kaart/polsbandje gelinkt aan je persoon. Ook als je je Coins aan één van de ‘Kassa’-standen hebt opgeladen, kan je jezelf nog registreren via deze link of via de TW Classic-app.

Als geregistreerd gebruiker ben je beter beschermd tegen verlies van je kaart/polsbandje (en dus je Coins), want na controle van je ID en ticket kan je je saldo aan ‘verloren’ Coins op een nieuwe kaart/polsbandje laten inladen.