Zondag 14 juli 2019 // Festivalpark, Werchter
Zondag 14 juli 2019 // Festivalpark, Werchter

In het Festivalpark

Lost & found

Sleutels, portefeuille, gsm kwijt? Niet leuk, maar kan gebeuren. Alle verloren voorwerpen worden bij de infostanden verzameld. Zelf iets gevonden? Breng het gerust binnen bij de infostanden.

Onze dienst lost & found is tot dinsdag 16 juli bereikbaar via lostandfound@rockwerchter.be

Op 17 juli worden alle nog niet opgehaalde voorwerpen overgemaakt aan de gemeente Rotselaar, bereikbaar via verlorenvoorwerpen@rotselaar.be.

Het festival in kaart

Nom nom nom

De tijd dat het aanbod op een festival uit een hotdog, hamburger en friet met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al vele jaren is het aanbod eten veel uitgebreider en vooral zeer gevarieerd. Er is voor elk wat wils. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, de eerste mosselen, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch en glutenvrij. Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en cava aan. Je betaalt aan de drank- en eetstanden met drank/eet-bonnen.


Good to know: 1 drankbon is goed voor 50cl Spa Reine. De ‘dubbele portie’ hittegolf-regeling wordt altijd toegepast. Omdat we het belangrijk vinden dat festivalgangers voldoende water drinken. Bij warm weer raden we trouwens aan extra veel water te consumeren. Er is altijd gratis drinkwater verkrijgbaar in het Festivalpark. Kraantjes met drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken.

Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dat stelt de wet en die wordt in Werchter gerespecteerd. Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen. Voor dranken die meer dan 1,2% gedistilleerde alcohol bevatten (bv. cocktails, gin-tonic, etc.) ligt de grens op 18 jaar.

Do's & don'ts

De veiligheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. Een hele set aan maatregelen is van kracht voor de komende festivals. Een lijst met alle do's & don'ts vind je hier terug.

Ook belangrijk:

 • Vuurtjes maken is strikt verboden op het gehele festivalterrein
 • Door het betreden van het festivalterrein stem je er uitdrukkelijk mee in dat je opgenomen kan worden in gelijk welke film, foto, audio- of audiovisuele opname, en dat die gebruikt kan worden in gelijk welke media en voor gelijk welke doeleinden, en dit op gelijk welk tijdstip/welke plaats. Hierin inbegrepen zitten filmopnames door de politie of security, die gebruikt kunnen worden voor de veiligheid van consumenten of het bestrijden van misdrijven/misdaden
 • Door het betreden van het terrein verklaar je akkoord te zijn met de verkoopsvoorwaarden van het festival
 • Huisdieren zijn niet toegelaten. Er wordt echter wel een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden (al dan niet in opleiding) voor personen met een beperking.

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Samen met Inter levert TW Classic extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

 • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
 • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Voor dit platform dienen specifieke tickets te worden aangekocht. (Deze tickets zijn intussen uitverkocht).
 • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten voorzien.
 • Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Voor gebruik van de ADL-parking dien je sinds dit jaar in voorverkoop een parkeerticket aan te schaffen. Je kan dus niet meer ter plaatse betalen. Gelieve de voorbehouden parkeerplaats vooraf aan te vragen (de plaatsen zijn beperkt) via onderstaande formulier. Inter brengt je op de hoogte van het verdere verloop. De voorbehouden parkeerplaatsen zijn volzet!
 • Wens je, omwille van je beperking, een klapstoel mee te brengen? Inter bekijkt dit graag met je. Ook dit dien je op voorhand, via het formulier onder, aan te vragen. 
 • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. De assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... De ADL-assistenten zijn te vinden bij de ingang voor mensen met een handicap en bij het rolstoelpodium.
 • Voor mensen met een hoorapparaat wordt er een ringleiding voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen.
 • Huisdieren zijn niet toegelaten maar assistentiehonden (en die in opleiding) mogen uiteraard wel mee. Zorg wel dat je een attest kan voorleggen en dat de hond herkenbaar is.

Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen? Neem dan voor 20 juni 2019 contact via dit inschrijvingsformulier op met Inter.

Recyclage

Denk groen. Hou het Festivalpark proper. Afval gooi je in de vuilbakken. Er zijn er voldoende. Je kan ze echt niet missen.

Ook dit jaar hernemen we ons recyclageproject. Wie 20 bekers of PET-flesjes inlevert, krijgt een nieuwe drankbon in ruil.

Eerste hulp

Voor kleine en grote zorgen staat het Rode Kruis paraat in het Festivalpark! De hulpposten zijn duidelijk aangegeven. Er is ook permanentie van het MUG team van Leuven.

Betaal elektronisch

Aan alle bonnenkassa’s en aan de merchandise-stands kan er met bank- of kredietkaart (Maestro/Mastercard/Visa) betaald worden. Kleine uitgaves – tot 25 euro per dag – kunnen ook contactloos betaald worden. Je kan eveneens mobiel betalen met de Payconiq by Bancontact-app. In het Festivalpark is er ook een ATM van KBC. Cash betalen blijft steeds een optie.

Belangrijk: kaart verloren of gestolen tijdens het festival? Laat je kaart meteen blokkeren via Card Stop op 070/344 344!

Toiletten

In het Festivalpark staan honderden vacuümtoiletten - met porseleinen pot - en urinoirs ter beschikking in de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. Plassen tegen omheiningen of standen is niet netjes. Dat doe je dus niet.

Denk aan je oren

Al jaren besteden we bijzondere aandacht aan de oren van iedereen in het Festivalpark. Wij zijn ons bewust van de risico's op gehoorschade die té luide muziek of er té lang naar luisteren met zich meebrengt. Dankzij de beste installaties is het geluid dat uit de boxen schalt niet enkel van een aanvaardbaar niveau maar ook van prima kwaliteit.

De wettelijke normen, die sinds 1 januari 2013 gelden, worden al sinds 2011 in Werchter toegepast. De maximale geluidsdrempel is vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 min, gemeten aan de mengtafel. Deze normen worden strikt gerespecteerd. De wet stelt ook dat oordoppen ter beschikking van de bezoekers moeten worden gesteld. Doen we al jaren in Werchter. Oordopjes zijn verkrijgbaaar via onze infostand(en).

Veiligheid

Verbod op crowdsurfen

Zoals op alle grote festivals in Europa geldt er ook in Werchter een verbod op crowdsurfen. Festivalgangers op de eerste rijen kunnen zonder crowdsurfers optimaal genieten van de concerten en hoeven niet steeds hoofd en ledematen te beschermen. Een festival zonder crowdsurfen is een pak aangenamer en veiliger voor iedereen. Het risico op kwetsuren is aanzienlijk lager. Verwijdering van de festivalweide in geval van het niet naleven van deze maatregel zal een logisch gevolg zijn.

Veiligheidsgangen

Er worden constructies opgebouwd voor het podium om het comfort en de veiligheid van de festivalganger te verhogen. Dat we hier een soort pioniersrol hebben vervuld, wordt bewezen door het feit dat men deze systemen ondertussen ook op de andere grote festivals in Europa is gaan toepassen. De veiligheidsgangen bestaan uit een stevige constructie van freestanding-barriers die de veiligheidsmensen en hulpverleners toelaat om vrij ver in het publiek eventuele evacuaties of interventies uit te voeren zonder de rest van het publiek te storen. De barriers zijn zodanig opgesteld dat zij ook een gedeelte van de voorwaartse en zijwaartse druk van het publiek opvangen.

Vloer

Modder en gladde toestanden voor het podium dienen vermeden te worden. Vandaar dat voor het podium aan de Main Stage een stevige vloer wordt aangebracht.

Videoschermen

Aan beide kanten van het podium van de Main Stage staan schermen. Zo kan ook wie wat verder staat ten volle meegenieten van wat er zich op het podium afspeelt.

Infostand

Onze medewerkers van de infostand staan klaar om je steeds met raad en daad te helpen. Er is een infopunt in het Festivalpark en een tweede buiten het festivalterrein, op de brug van Werchter.

Schermen en lichtkranten

In het festivalpark vind je lichtkranten waarop voortdurend praktische informatie verschijnt. Ook de grote schermen die aan de Main Stage ophangen, dienen tussen de optredens door als informatiekanaal. Werp geregeld een blik op deze schermen en blijf op de hoogte van belangrijke mededelingen.

Lockers

Wie persoonlijke spullen veilig achter slot en grendel wenst te bewaren, kan onze lockers gebruiken. Voor het gebruiken van de lockers wordt er geen waarborg gevraagd.

Er zijn drie formaten:

 • Oplaadlocker (15x15x25cm), inclusief stroomvoorziening om je telefoon op te laden (breng je eigen kabeltje mee!) - huurprijs €7/dag
 • Medium (25x30x45cm) - huurprijs €7/dag 
 • XLarge (50x30x45cm) - huurprijs €12/dag

Tijdens de festivaluren kan je steeds bij je bezittingen. Alle kastjes dienen voor sluiting van het Festivalpark leeggehaald te worden. Voor meer info betreffende de lockers kan je terecht op www.mobilelocker.eu.

Meer praktische info