Zaterdag 14 juli 2018 // Festivalpark, Werchter
Zaterdag 14 juli 2018 // Festivalpark, Werchter

In het Festivalpark

Verscherpte controles, evenveel feest – do’s & don’ts

De veiligheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. Een hele set aan maatregelen is van kracht voor de komende festivals. Alle info daarover vind je in dit document.

Opgelet:

  • Vuurtjes maken is strikt verboden op het gehele festivalterrein
  • Door het betreden van het festivalterrein stem je er uitdrukkelijk mee in dat je opgenomen kan worden in gelijk welke film, foto, audio- of audiovisuele opname, en dat die gebruikt kan worden in gelijk welke media en voor gelijk welke doeleinden, en dit op gelijk welk tijdstip/welke plaats. Hierin inbegrepen zitten filmopnames door de politie of security, die gebruikt kunnen worden voor de veiligheid van consumenten of het bestrijden van misdrijven/misdaden
  • Door het betreden van het terrein verklaar je akkoord te zijn met de verkoopsvoorwaarden van het festival

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Samen met Inter levert TW Classic extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Voor dit platform dienen specifieke tickets te worden aangekocht.
  • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten voorzien.
  • Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Hiervoor is een doorlaatbewijs nodig. Dat dien je tijdig aan te vragen.
  • Wens je, omwille van je beperking, een klapstoel mee te brengen? Inter bekijkt dit graag met je. Ook dit dien je op voorhand, via het formulier onder, aan te vragen.
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. De assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... De ADL-assistenten zijn te vinden bij de ingang voor mensen met een handicap en bij het rolstoelpodium.
  • Voor mensen met een hoorapparaat wordt er een ringleiding voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen.

Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen? Neem dan voor 24 juni 2018 via dit inschrijvingsformulier contact op met Inter.

Eten en drinken

Het aanbod eten is zeer gevarieerd. Er is voor elk wat wils. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch en glutenvrij. Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en schuimwijn aan.

Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dat stelt de Belgische wetgeving. Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen.

Je betaalt aan de drank- en eetstanden uitsluitend met drank/eet-bonnen. Deze bonnen kan je aankopen aan de bonnenkassa’s. Je betaalt daar bij voorkeur elektronisch.

Good to know: 1 drankbon is goed voor 50cl Spa Reine. Omdat we het belangrijk vinden dat festivalgangers voldoende water drinken. Bij warm weer raden we trouwens aan extra veel water te consumeren. Er is altijd gratis drinkwater verkrijgbaar in het Festivalpark. Kraantjes met drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken.

Recyclage

Ook dit jaar hernemen Coca Cola en AB InBev hun recyclageproject. Wie 20 bekers of PET-flesjes inlevert, krijgt een nieuwe drankbon in ruil.

Eerste hulp

Voor kleine en grote zorgen staat het Rode Kruis paraat in het Festivalpark! De hulpposten zijn duidelijk aangegeven. Er is ook permanentie van het MUG team van Leuven.

Cash, Bancontact, ATM, Payconiq

Elektronisch betalen wordt ten zeerste aangeraden. Aan alle bonnenkassa’s en aan de merchandise-stands kan je met bank- of kredietkaart (Maestro/Mastercard/Visa) en cash betalen. In het Festivalpark is er een mobiel bankkantoor van KBC.

Wist-je-dat: je kan in het Festivalpark ook met Payconiq betalen. Met de Payconiq-app zijn onder andere je drank- en eetbonnen zo betaald. Installeer min. 48 uur voor je komst naar Werchter de Payconiq-app op je smartphone. Betalen met Payconiq doe je door de QR-code aan de kassa te scannen en vervolgens de betaling te bevestigen. Meer weten over Payconiq?

Toiletten

In het Festivalpark staan honderden vacuümtoiletten - met porseleinen pot - en urinoirs ter beschikking in de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. Plassen tegen omheiningen of standen is niet netjes. Dat doe je dus niet.

Denk aan je oren

Al jaren besteden we bijzondere aandacht aan de oren van elkeen in het Festivalpark. Wij zijn ons bewust van de risico's op gehoorschade die té luide muziek of er té lang naar luisteren met zich meebrengt. Dankzij de beste installaties is het geluid dat uit de boxen schalt niet enkel van een aanvaardbaar niveau maar ook van prima kwaliteit.

De wettelijke normen, die sinds 1 januari 2013 gelden, worden al sinds 2011 in Werchter toegepast. De maximale geluidsdrempel is vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 min, gemeten aan de mengtafel. Deze normen worden strikt gerespecteerd. De wet stelt ook dat oordoppen ter beschikking van de bezoekers moeten worden gesteld. We verdelen al vele jaren lang gratis oordopjes via de infostanden.

Veiligheid

Verbod op crowdsurfen

Zoals op alle grote festivals in Europa geldt er ook in Werchter een verbod op crowdsurfen. Festivalgangers op de eerste rijen kunnen zonder crowdsurfers optimaal genieten van de concerten en hoeven niet steeds hoofd en ledematen te beschermen. Een festival zonder crowdsurfen is een pak aangenamer en veiliger voor iedereen. Het risico op kwetsuren is aanzienlijk lager. Verwijdering van de festivalweide in geval van het niet naleven van deze maatregel zal een logisch gevolg zijn.

Veiligheidsgangen

Er worden constructies opgebouwd voor het podium om het comfort en de veiligheid van de festivalganger te verhogen. Dat we hier een soort pioniersrol hebben vervuld, wordt bewezen door het feit dat men deze systemen ondertussen ook op de andere grote festivals in Europa is gaan toepassen. De veiligheidsgangen bestaan uit een stevige constructie van freestanding-barriers die de veiligheidsmensen en hulpverleners toelaat om vrij ver in het publiek eventuele evacuaties of interventies uit te voeren zonder de rest van het publiek te storen. De barriers zijn zodanig opgesteld dat zij ook een gedeelte van de voorwaartse en zijwaartse druk van het publiek opvangen.

Vloer

Modder en gladde toestanden voor het podium dienen vermeden te worden. Vandaar dat voor het podium aan de Main Stage een stevige vloer wordt aangebracht.

Videoschermen

Aan beide kanten van het podium van de Main Stage staan schermen. Zo kan ook wie wat verder staat ten volle meegenieten van wat er zich op het podium afspeelt.

Infostand

Onze medewerkers van de infostand staan klaar om je steeds met raad en daad te helpen. Er is een infopunt in het Festivalpark en een tweede buiten het festivalterrein, recht tegenover de hoofdingang.

Schermen en lichtkranten

In het festivalpark vind je enkele lichtkranten waarop voortdurend praktische informatie verschijnt. Ook de grote schermen die naast de podia ophangen, dienen tussen de optredens door als informatiekanaal. Werp geregeld een blik op deze schermen en blijf op de hoogte van belangrijke mededelingen.

Meer praktische info